Κυριακή, 02 Απρ 2017

Όταν μείνεις ακίνητος στο χρόνο, ο χρόνος θα σε σαρώσει..

αρθρο του:

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην χώρα..

Το Δαρβινικό αξίωμα που λέει πως ό,τι δεν εξελίσσεται πεθαίνει, βρίσκει την εφαρμογή του στην χώρα μας.

Η κοινωνία, το πολιτικό σύστημα, οι θεσμοί, η δημόσια διοίκηση, το κράτος, σταμάτησαν να κινούνται . Αρνήθηκαν και εξακολουθούν να αρνούνται να συμβαδίσουν με την εποχή και τις συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με αποτέλεσμα αυτή η στάση να απειλεί να μας αφανίσει..

Τα συμπτώματα της σήψης είναι πια ορατά.

Τα συμπτώματα της σήψης είναι πια ορατά. Μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι θέλει, που δεν ξέρει να κυβερνήσει, που έχει παραδοθεί στη μοίρα και στο ψέμα, μια κυβέρνηση που έχει μετατραπεί στο βασικό πρόβλημα της χώρας και αποτελεί έναν τεράστιο κίνδυνο για την ύπαρξη της.

Ακραία πολιτικά στοιχεία της κοινωνίας, έχουν αφεθεί ανενόχλητα να πριονίζουν τα θεμέλια του πολιτεύματος αναμοχλεύοντας εμφυλιοπολεμικά πάθη και μίση, η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης απειλεί με κατάρρευση την οικονομία και την εθνική κυριαρχία, οι νέοι άνθρωποι φεύγουν για το εξωτερικό, όσοι απομένουν έχουν μετατραπεί σε ζητιάνους κάποιων επιδομάτων για να επιβιώσουν, επιδομάτων που σε λίγο καιρό αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα μπορούν να πληρωθούν, με το ψέμα να διαβρώνει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, με την ανεργία να σκοτώνει κάθε δημιουργική ικμάδα των πολιτών, η χώρα μοιάζει σαν να έχει πέσει σε κινούμενη άμμο, όπου με κάθε κίνηση που κάνει, βυθίζεται ακόμη περισσότερο.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα άλλο παρά μια απόφαση της κοινωνίας να προχωρήσει μπροστά και να αφήσει στο περιθώριο εκείνους που εμποδίζουν την χώρα να ζήσει, να αφήσει στο περιθώριο όλους τους μύθους και τις αυταπάτες της, με την διεκδίκηση εκλογών και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα αναλάβει το έργο της επανεκκίνησης και του εκσυγχρονισμού της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

Πρέπει σαν κοινωνία να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα και να μετατρέψουμε την εμπειρία μας σε χρήσιμο συμπέρασμα και γνώση για να δημιουργήσουμε από την αρχή μια χώρα πρότυπο σε όλους τους τομείς.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Αν δεν υπάρξει γρήγορη απεμπλοκή από το αδιέξοδο, εκτιμώ ότι οι εξελίξεις θα είναι κατακλυσμιαίες και πρωτοφανείς για την γενιά μας.

Οι εκλογές και η αλλαγή κυβέρνησης είναι η πρώτη προϋπόθεση.

Βρισκόμαστε σε μια αλλαγή εποχής και αν δεν προσαρμοστούμε θα αφανιστούμε.

Μπορούμε, αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε και να το διεκδικήσουμε.

Οι εκλογές και η αλλαγή κυβέρνησης είναι η πρώτη προϋπόθεση.

Το επόμενο βήμα είναι οι πολύ γρήγορες και σαρωτικές αλλαγές που χρειάζονται παντού, με την συναίνεση της κοινωνίας, για την επαναφορά της χώρας στην εποχή της και η οριστική ταφή των μύθων του παρελθόντος.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος.

Είπαμε, αν μείνεις ακίνητος στον χρόνο, ο χρόνος θα σε σαρώσει.

Πρέπει να προλάβουμε..


Ο Πίνακας που συνοδεύει το κείμενο, είναι: Edward Hopper (1882–1967), Sun in an Empty Room

Λαλιώτης, Νίκος

Νίκος Λαλιώτης. Πιανίστας. Έχει σπουδάσει πιάνο στο "Birmingham Conservatoire" και στο "Athenaeum", έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες μαέστρους , έχει διδάξει πιάνο επί σειρά ετών, συνιδρυτής της παιδικής πολυπολιτισμικής χορωδίας "Polyphonica", συμμετείχε και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 ως υποψήφιος βουλευτής του Πασοκ στην Α Αθηνών, καθώς επίσης και στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη, είναι επίσης μέλος της γραμματείας Πολιτισμού του Πασοκ.