Τρίτη, 21 Αυγ 2018

Ψέμα και ανοησία.. ένα δίπολο που οδηγεί στην καταστροφή

αρθρο του:

Μέιλ Χαρδούβελη, λίστα Λαγκάρντ, πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, παράλληλο πρόγραμμα, δημοψήφισμα, υποβρύχια που γέρνουν, σκίσιμο μνημονίων με ένα άρθρο και ένα νόμο, οικονομική βοήθεια από Ρωσία και Κίνα, πετρέλαιο από Βενεζουέλα, διεκδίκηση Γερμανικών αποζημιώσεων, Go back κυρία Μέρκελ, επιτροπή Αλήθειας το πόρισμα της οποίας κατέληξε στην κυριολεξία στα σκουπίδια, Ενφια που δεν διορθώνεται αλλά καταργείται, αυταπάτες, κωλοτούμπες, διαπραγμάτευση Βαρουφάκη δημιουργική ασάφεια και θεωρία των παιγνίων, 17ωρες διαπραγματεύσεις Τσίπρα, κλείσιμο τραπεζών, τρίτο και τέταρτο μνημόνιο, άδειες τηλεοπτικών σταθμών, οι νεκροί της ΕΡΤ, μνημείο για τους νεκρούς της ΕΡΤ, ινστιτούτο Φλωρεντίας, Novartis το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, η μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης, αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος και συνθήματα, να καεί να καεί.... όσοι ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δήμα έχουν χρηματιστεί, όσοι διαδηλώνουν ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών έχουν χρηματιστεί, λίστα με υπογραφές καλλιτεχνών που υποστηρίζουν την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κάποιοι δηλώνουν ότι ουδέποτε υπέγραψαν, συντάξεις που δεν θα κοπούν ενώ έχουν ψηφίσει δυο φορές την περικοπή τους, στροφή στην σοσιαλδημοκρατία, η αντιπολίτευση είναι λαϊκίστικη και ανεύθυνη, την ίδια στιγμή ανοχή στην βία και στην ανομία στα πανεπιστήμια, σε συνοικίες της Αθήνας, κλείσιμο του ματιού στην τρομοκρατία.... Να μη συνεχίσω...νομίζω ότι αρκετή ναυτία προκάλεσα.

Η πολιτική ζωή της χώρας, κινείται μεταξύ ψεύδους και ανοησίας, ένα δίπολο που τροφοδοτεί το ένα το άλλο.

Το ψέμα ως πολιτικό όπλο χρησιμοποιείται πλέον ωμά, άνανδρα, χωρίς ντροπή για την εξυπηρέτηση των σκοπών αυτών που το χρησιμοποιούν, με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού χαρίζει άκοπα πρωθυπουργίες, βουλευτικές έδρες και υπουργικούς θώκους.

Η πολιτική ζωή της χώρας κινείται μεταξύ ψεύδους και ανοησίας.

Το ψέμα ως πολιτικό όπλο λειτουργεί όσο υπάρχει η ανοησία που θα το δεχθεί, όσο υπάρχουν εκείνοι που θα το αγοράσουν, όσο υπάρχουν εκείνοι που αδυνατούν να κρίνουν, εκείνοι που δεν μπορούν να το αναγνωρίσουν..

Πλειοψηφικές μάζες το αποδέχονται ως αλήθεια και εκλέγουν κυβερνήσεις με ολέθρια αποτελέσματα.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο ελληνικό, πολλές πλέον δυτικές κοινωνίες δίνουν το παράδειγμα, οδηγώντας τον κόσμο σε μια νέα εποχή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας, της κοινής λογικής του πολιτισμού και του κόσμου όπως τον γνωρίσαμε μετά το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Φεύγοντας από τη ζωή η γενιά που έζησε και θυμάται τα αποτελέσματα της ανοησίας και του ψεύδους που γέννησαν τους δύο παγκόσμιους πολέμους, οι σημερινές κοινωνίες μοιάζουν να μη μπορούν να αναγνωρίσουν αυτό το δηλητήριο και αυτούς που το χρησιμοποιούν.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι το εξής. Είναι αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται μια κατάσταση αναστρέψιμη ή αποχαιρετούμε την Δημοκρατία και τις κατακτήσεις της βαδίζοντας σε μια εποχή σκότους...

Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν τα αντίβαρα που θα κρατήσουν τον κόσμο. Υπάρχουν Θεσμοί, υπάρχει γνώση, υπάρχουν πανεπιστήμια, υπάρχει τεχνολογικός πολιτισμός, υπάρχει μόρφωση σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας, υπάρχει πλέον και εμπειρία στο ψεύδος. Το ζήσαμε, το είδαμε, το πληρώσαμε...

Θέλω να πιστεύω ότι οι κοινωνίες μας θα αντιδράσουν και η κατάσταση θα γείρει προς την μεριά της Δημοκρατίας και του πολιτισμού. Πάντα υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν κοροϊδεύονται και που δείχνουν τον δρόμο.

Υπάρχει επίσης μια δικλείδα ασφαλείας. Η ανοησία και το ψέμα όταν καταλαμβάνει πολιτικά αξιώματα, φαίνεται και εκθέτει τον κατέχοντα το αξίωμα...ειδικά στις μέρες μας δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ..

ΥΓ. Το άρθρο αυτό γράφτηκε πριν την τραγωδία στο Μάτι...

Τα όσα ακολούθησαν, ο χειρισμός της κατάστασης από την κυβέρνηση είναι γνωστά και κατά την γνώμη μου επιβεβαιώνουν το άρθρο..

Το ψέμα επιστρατεύτηκε στο έπακρον, ακόμη και αν είχε κοντά ποδάρια, έστω να κερδηθεί λιγος χρόνος...

Το απάνθρωπο και καθεστωτικό πρόσωπο της ομάδας που κυβερνά την χώρα φάνηκε..

Ο εξευτελισμός της Δημοκρατίας, της πολιτικής, των Ελλήνων πολιτών, των οικογενειών που χτύπησε η συμφορά και ο θάνατος, υπήρξε τέλειος.

Έψαχναν να βρουν λάθη και δεν έβρισκαν...όλα έγιναν τέλεια, για όλα έφταιγαν κάποιοι άλλοι, ακόμα και οι ίδιοι οι νεκροί..

Στοχοποιήθηκαν ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, ξένοι πράκτορες...

Η όλη υπόθεση διακυβέρνησης της χώρας από τον Συριζα και τους Ανελ, εκφεύγει από το πεδίο της πολιτικής, βρίσκεται πλέον στο πεδίο της ποινικής διερεύνησης.

Η απόδοση και ποινικών ευθυνών σε όσους ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας, είναι ο μόνος δρόμος για την επιστροφή της στην κανονικότητα.

Το ψέμα και η ανοησία ως κυβερνητικό δόγμα και πρακτική, δεν κοστίζει μόνο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Το ψέμα και η ανοησία της κυβέρνησης κοστίζει πλέον και σε ανθρώπινες ζωές...και αυτό δεν θα περάσει έτσι.


* Ο Πίνακας που συνοδεύει το κείμενο είναι: Salvador Dali, Anthropomorphic Chest of Drawers 

 

 

Λαλιώτης, Νίκος

Νίκος Λαλιώτης. Πιανίστας. Έχει σπουδάσει πιάνο στο "Birmingham Conservatoire" και στο "Athenaeum", έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες μαέστρους , έχει διδάξει πιάνο επί σειρά ετών, συνιδρυτής της παιδικής πολυπολιτισμικής χορωδίας "Polyphonica", συμμετείχε και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 ως υποψήφιος βουλευτής του Πασοκ στην Α Αθηνών, καθώς επίσης και στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη, είναι επίσης μέλος της γραμματείας Πολιτισμού του Πασοκ.